miercuri, 9 decembrie 2009

Din intelepciunea orientala


Din intelepciunea orientala
Sfaturi pentru o hrana corecta

"Stomacul trebuie sa rada", spune un proverb chinezesc. Deci:
Mancati putin. Excesul alimentar incarca stomacul si splina si duce la boli.
Nu mancati din frustrare. Nervii ne fac sa mancam excesiv, sa inghitim fara sa mestecam. Omul e astfel construit de la natura, incat sa suporte mai usor lipsa mancarii decat excesul ei.
Albumina animala incarca sistemul imunitar. Acelasi risc se petrece si cand e vorba de lapte si produse din lapte. Pe cat de importanta este albumina din lapte atunci cand ajuta ca substanta de crestere la fortificarea copiilor si a oamenilor debili, pe atat de peric uloasa este pentru oamenii care se hranesc in exces.
Carne - doar la ocazii rare. Carnea si produsele din carne trebuie sa fie niste "delicatese". Mancati-le doar duminica sau la sarbatori. Impactul lor pozitiv asupra sanatatii va spori.
Fructe, legume, salate. Legumele, impreuna cu cerealele, trebuie sa reprezinte baza alimentatiei. Folositi doar legume "curate", ecologice, si nu le fierbeti prea mult. Isi pierd vitaminele si principiile active.
Nu mancati seara. Sistemul digestiv lucreaza noaptea. Alimentele prezente in intestine ii incurca activitatea. Functia de eliminare a toxinelor este blocata.
Mai putine mese. Pentru functia de purificare a organismului e bine ca stomacul si intestinele sa se goleasca complet. Mesele dese (recomandate de medicina occidentala)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu