sâmbătă, 29 iunie 2013
vineri, 28 iunie 2013
joi, 27 iunie 2013
miercuri, 26 iunie 2013
marți, 25 iunie 2013
luni, 24 iunie 2013
Versuri compuse de Emil Brumaru pentru mine...
" Iat-o zînă ce sa-r zice/ Că-i și într-un loc propice / Întîlnirilor de aur / Cu vreun zmeu, cu vreun balaur..."
"Doamne, fă-mă o perdea/ Să stea goală după ea!/ Iar cînd bate vîntul, cîntul,/ Las-o fără de veșmîntul,/ Să-i pupăm sub tălpi pămîntul!"
Emil Brumaru , cel mai mare poet contemporan .
SCRIERI :
Versuri ( Editura Albatros, București, 1970 )
Detectivul Arthur
Julien Ospitalierul ( Cartea Românească, București, 1974 )
Cântece naive ( Cartea Românească, București, 1976 )
Adio, Robinson Crusoe (Cartea Românească, București, 1978 )
Dulapul îndrăgostit (Cartea Românească, București, 1980 )
Ruina unui samovoar, 1983
Dintr-o scorbură de morcov ( Editura Nemira, București, 1998 )
Poeme alese, 2003
Opera poetică ( Editura Cartier, Chișinău )
Fluturii din pandișpan ( Editura Cronica, Iași, 2003 )
Poezii (carte la borcan) ( Editura Humanitas, București, 2003 )
Cerșetorul de cafea, 2004
Submarinul erotic ( Cartea Românească, București )
Infernala comedie ( Editura Brumar, Timișoara, 2005 )
Dumnezeu se uită la noi cu binoclul ( Editura Polirom, 2006 )
O brumă de paiete și confetti ( volum de colecție semnat împreună cu Șerban Foarță, 2007 )
Cântece de adolescent, 2007
Povestea boiernașului de țară și a fecioarei... ( Editura Trei, 2008 )
Ne logodim cu un inel din iarbă, 2008
Opere I. Julien Ospitalierul (Editura Polirom, Iași, 2009 )
Opere II. Submarinul erotic, (Editura Polirom, Iași, 2009 )
Basmul Prințesei Repede-Repede. O poveste pentru adulți, 2009 (colaborare cu Veronica D. Niculescu, ilustrații de Mircia Dumitrescu)
Rezervația de îngeri ( Editura Humanitas, București, 2013 )
duminică, 23 iunie 2013
sâmbătă, 22 iunie 2013
vineri, 21 iunie 2013
Lumea de pe Marea Piramida din Giza...
" Ruşii au reuşit să evite paznicii ce protejau piramidele, permiţându-i fotografului Vitali Raskalov să realizeze câteva imagini spectaculoase de pe celebrul monument. Raskalov a surprins în fotografii deşertul din jurul platoului Giza şi Sfinxul, cadrele fiind realizate de pe vârful structurii înalte de 138 de metri.
Oficialii din Egipt nu mai permit turiştilor să escaleze piramidele din anii '80, însă anumiţi ghizi egipteni continuă să strecoare vizitatorii pe celebrele structuri în schimbul unei sume de bani.
Ruşii susţin că au ajuns la complex devreme, aşteptând într-un loc ascuns momentul potrivit pentru căţărare, care s-a dovedit a fi atunci când soarele a început să apună.
Marea Piramidă din Giza este cea mai veche dintre cele Şapte Minuni ale Antichităţii şi totodată singura care se menţine intactă până în ziua de astăzi.
Specialiştii cred că a fost construită drept mormânt pentru un faraon egiptean, de-a lungul unei perioade de 20 de ani, fiind finalizată în anul 2.560 î.e.n.
Piramida era acoperită la început cu pietre albe, lustruite, ce formau o suprafaţă fină şi strălucitoare. Astăzi, după secole în care forţele naturii au erodat aspectul exterior, vizitatorii pot vedea nucleul piramidei.
Se estimează că piramida este formată din aproximativ 2,3 milioane de blocuri calcaroase ce au fost transportate din mine aflate în apropiere. La început, piramida măsura 146 de metri în înălţime, fiind cea mai mare structură realizată de om timp de mai bine de 3.800 de ani.
Astăzi piramida măsoară 138 de metri în înalţime, iar cea mai înaltă structură realizată de om este Burj Khalifa din Dubai, clădire ce se înalţă preţ de 828 de metri." ( www.historia.ro )
Iată imaginile realizate de Vitali Raskalov pe Marea Piramidă din Giza:
Descoperiri ale unui vechi oras egiptean...
" Un străvechi oraş egiptean ce s-a scufundat în mare acum 1.200 de ani începe să dezvăluie amănunte neştiute despre viaţa în legendarul port Thonis-Heracleion.
Timp de secole, oamenii au crezut că acest oraş a existat doar în legende. Homer menţiona acest port şi bogăţiile sale extraordinare, descriind vizitele Elenei din Troia şi ale lui Paris în Thonis-Heracleion, oraşul ce avea să sfârşească sub valurile mării.
Acum un deceniu a ieşit la iveală că oraşul Heracleion a existat cu adevărat, iar la 10 ani distanţă de momentul în care scafandrii au început să descopere comorile acestui oraş, arheologii au reuşit să înţeleagă cum era viaţa în acest oraş în era faraonilor.
Oraşul, ce era cunoscut şi sub numele de Thonis, a dispărut în apele Mediteranei acum aproximativ 1.200 de ani şi a fost redescoperit în timpul unei cercetări efectuate în apropierea ţărmului egiptean la începutul deceniului trecut.
Acum, cercetătorii înţeleg rolul crucial pe care acest oraş îl juca în comerţ acum mai bine de un mileniu. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzie că Heracleion era principala vamă prin care toate vasele comerciale din Grecia şi din alte zone ale Mării Mediterane intrau în Egipt.
Arheologii au descoperit rămăşiţele a peste 64 de vase. De asemenea, au fost găsite monede de aur şi greutăţi din bronz şi din piatră, ce oferă indicii preţioase despre comerţul efectuat aici.
De asemenea, cercetătorii au descoperit statui uriaşe, ce înfăţişau diferiţi zei, şi câteva sute de statui mai mici ale unor zei mai puţin importanţi.
" ( www.historia.ro )
joi, 20 iunie 2013
miercuri, 19 iunie 2013
marți, 18 iunie 2013
luni, 17 iunie 2013
duminică, 16 iunie 2013
vineri, 14 iunie 2013
Abonați-vă la:
Postări (Atom)