duminică, 30 septembrie 2012
joi, 27 septembrie 2012
Oscar Romanesc pentru excelenta editia a XV-a
Joi, 20 septembrie 2012, ora 18:00 in foierul Prefecturii Teleorman a avut loc Oscarul Romanesc, editia a XV-a. Intr-o atmosfera divina, parintele Oscarului Romanesc, Liviu Ardeias si distinsa doamna, Carmen Movileanu au premiat savanti de renume mondial. De altfel, distinsii numiti mai sus, s-au ocupat si cu moderarea inaltului eveniment.
Marele eveniment a inceput prin rostirea " Tatalui Nostru " de catre Preasfintitul Galaction Stanga, Episcopul Alexandriei si Teleormanului, moment impresionant care a unit toata suflarea martora.
Prima laureata cu marele Oscar Romanesc a fost doamna Elena David, cercetator la Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Criogenie si Tehnologii Ramnicu Valcea. Inventiile sale au obtinut la Salonul de Inventica de la Geneva 7 medalii de aur iar la editia jubileului 40, din Aprilie 2012, Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale WIPO i-a acordat titlul de " Cea mai buna inventatoare", intr-o competitie cu peste 1000 de lucrari stiintifice din 46 de tari, pentru o metoda brevetata de obtinere a " gazului natural sintetic " prin descompunerea catalitica a materialelor organice din deseuri solide. Este un stralucit raspuns romanesc la doua dintre cele mai stringente intrebari cu care se confrunta omenirea, foamea de energie si saturatia de deseuri. Doamna , Elena David a multumit organizatorilor si mai ales familiei sale pentru sustinere
Al doilea mare roman premiat cu Oscarul Romanesc a fost cunoscutul si apreciatul medic, Pavel Chirila. Acest " om al lui Dumnezeu " este profesor universitar de bioetica si autor a 12 lucrari de medicina in terapia alternativa. De asemenea, a fondat primul Centru de Medicina socila " Christiana", cu personal monahal si primul centru de Ingrijiri Paleative " Sfanta Irina", contribuind esential la infiintarea primului Centru de Cercetari in Recuperare Oncologica din Romania. A fost ales presedinte al Asociatiei Medicilor Fitoterapeuti. Domnul doctor, Pavel Chirila a marturisit la ridicarea Oscarului Romanesc ca daca a salvat de la moarte un singur suflet , se declara multmit. Evident ca este vorba aici, de salvarea mult mai multor suflete dar cu smerenia caracteristica oamenilor lui Dumnezeu, medicul Pavel Chirila lasa faptele sa vorbeasca. Observand ca a" reduce omul la trup inseamna a practica un fel de medicina veterinara" si ca " in tratatele de medicina nu se vorbeste de cauzele spiritulae ale bolilor" promoveaza cu succes conceptul de medicina crestina.
Marturisesc ca am avut senzatia ca ma aflu alaturi de un sfant.. Urmatorul premiat a fost Gheorghe Paun, matematician si informatician cu reputatie mondiala, inventator al calcului bazat pe modelul AND si membrane, conferentiar la peste 100 de universitati si unul din putinii membri ai Academiei Europene.
.
Directorul Spitalului Sf Ioan din Bucuresti, nefrologul Alexandru Ciocalteu este un alt premiat de onoare cu Ocarul Romanesc. A salvat de la moarte peste 6000 de oameni. Cercetarile sale au finalizat un aparat de dializa pentru care a obtinut medalia de aur la Salonul de Inventii Geneva 2010, aparat ce va salva sute de mii de oameni. Acest rafinat om de spirit aduce bucurie publicului ce savureaza emisiunea Radio Radios la RRA.
Premiul Oscar Romanesc pentru excelenta s-a acordat si istoricului specializat in literatura enciclopedica Horia C.Matei.
Urmeaza sa va destainui numele unui mare savant care a fost distins cu Oscarul Romanesc. Este vorba de geniul, Leon Danaila. Un titan al medicinei.
LA 79 de ani, este un neurochirurg de talie mondiala care a operat cu succes peste 6000 de pacienti. Membru al celor mai prestigioase 20 de academii internationale, atestat prin brevete
si studii stiintifice ca prolofic inventator, poate fi considerat drept unul din cele mai mari daruri oferite Romaniei in ultima suta de ani de cel Nemarginit. Face parte din clasa gigantilor Michelangelo si Beethoven.
O alta laureata de exceptie a fost doamna Marioara Godeanu, bilog de talie mondiala care a demonstrat in prima piramida din lume cu statie de epurare de la Pitesti ( construita in 1973 ) efectul de forma asupra apei, care se purifica de la sine, iar vegetatia creste mai repede deoarece piramida amplifica microundele printr-un fenomen similar rezonantei magnetice, producand o energie ce poate fi transformata in electricitate.
Ultimul dar nu cel din urma laureat cu Oscar a fost, Alexandru Surdu, filosof, om de cultura cu o bogata activitate academica.
Acestia au fost distinsii laureati care au raspuns chemarii Oscarului Romanesc. Pe lista premiatilor s-au mai aflat si Dumitru Prunariu ( din partea caruia a sosit la Alexandria, baiatul si sotia pentru a ridica premiul )Marcel Iures si Dumitru F arcas care din pacate, au absentat. ATMOSFERA DECERNARII OSCARULUI ROMANESC ESTE INTOTDEAUNA UNICA, DE AUR ATAT LA PROPRIU CAT SI LA FIGURAT. Darurile BUNULUI DUMNEZEU SUNT NENUMARATE, stralucesc precum pietrele pretioase. Acesti oameni, aceste daruri ale Domnului, acesti laureati ai Oscarului Romanesc !
marți, 18 septembrie 2012
luni, 17 septembrie 2012
duminică, 16 septembrie 2012
Un gest frumos...
Unii baieti , uita sa daruiasca flori la fete... De fapt, nici nu se mai obosesc sa cucereasca zi de zi, fata respectiva... Iata cum hamsterii, le-au luat-o inainte cu gesturile frumoase !
sâmbătă, 15 septembrie 2012
Imi plac oamenii care zambesc sincer...
Scriitorul si poetul, Adrian Suciu cu o admiratoare. Iubesc zambetele lor sincere !
Zambeste sincer !
vineri, 14 septembrie 2012
Garden of red roses
De cele mai multe ori, oamenii nu sunt asa cum ti-ai dori tu sa fie...
Asta nu inseamna ca sunt neaparat, rai... Doar ca nu pot mai mult. In fond, e loc pentru toti sub soare... Dar intr-o gradina cu trandafiri rosii este loc... Doar pentru invingatori !
joi, 13 septembrie 2012
Dante and Beatrice
Momentul care a dus la nașterea Divinei comedii: întâlnirea dintre Dante și Beatrice
(Henry Holiday, Dante and Beatrice, 1884)
miercuri, 12 septembrie 2012
Cel mai scump tablou din lume
" Jucatorii de carti " de Paul Cezanne a fost cumpărat de statul Qatar pentru suma de 250 de milioane de dolari.
duminică, 9 septembrie 2012
Stejarul sutelor de ani...
Este tot falnic si tot " ganditor "... Apartine Alexandriei... Mai exact, Liceului Agricol de acolo...
I-au fost taiate crengi intregi... El nu se impotriveste si ne asculta tacut si rabdator povestile de viata... Noi ne ducem... El ramane...
sâmbătă, 8 septembrie 2012
Ratare si succes...
" RATAREA ESTE TOTDEAUNA UN CHIN iar daca triumfi, TRIUMFUL ESTE INTOTDEAUNA UN FEL DE VULGARITATE, o suma de neantelegeri , un fel de pipait nerusinat: transformandu-se in aceasta scarbosenie care se cheama om public, pe care pina si un copil precum erai tu insuti, are dreptul sa-l scuipe. Va trebui sa suporti pina si aceasta injustitie si sa-ti realizezi opera ca si cand ai ridica o statuie intr-
o cocina. " ( Ernesto Sabato- Abaddon Exterminatorul )
Inceputul...
Voalul tineretii ca un inger protector ma inconjoara... El sustine inceputul...DAR TOTUL AR FI IN ZADAR, FARA LUMINA BUNULUI DUMNEZEU !
vineri, 7 septembrie 2012
Abonați-vă la:
Postări (Atom)