duminică, 1 mai 2011

Copacul....Intr-o zi frumoasa...

'Cel care crede ca stie tot nu are dragoste' spunea Sfantul Maxim Marturisitorul. Eu nu stiu decat ca atunci cand am descoperit acest copac batran...Era o zi frumoasa....Era de Paste...Cuvintele sunt inutile ca sa spui ce simti cand petreci Pastele in natura...

Sper sa mai intalnesc si la anul, acest copac frumos sub ocrotirea caruia mi-am rezemat gandurile...

Stefan, iubitul Dianei a procedat la fel cu gandurile sale. In rest,el se face 'vinovat' de pozele in care apar... :)


Copacul asta batran pare ca sprijina cumva, podul vechi... Oricum, ramane martorul spectacolului oamenilor care i-au tulburat indelunga cugetare...Un astfel de spectacol a facut si Stefan cand s-a ascuns acolo... L-ati observat?



P.S: Nu intamplator, am pus titlul cu copacul...Azi, se sarbatoreste Armindenul...In traditia populara...Azi, se pun in fata casei copaci tineri,cu frunze doar in varf si se lasa acolo pina frunzele cad de la sine. Cel mai adesea, acest pom de mai, se pune la portile fetelor, de catre baietii care le curteaza... Armindenul este o sarbatoare a primaverii. In satele romanesti, lautarii merg din casa in casa, cu un copac impodobit, si canta venirea lunii mai.

6 comentarii:

  1. Armindenul?Nu stiam de cest obicei.Prin ce zona se mai pastreaza si carei zone apartine?Ca daca e sa ne luam dupa zonele cu lautari...:)sunt si ele restranse!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu văd o salcie...
    Şi mai văd specialişti în lăutari dar nu şi în Arminden :p

    RăspundețiȘtergere
  3. Danca Daniela: Se sarbatoreste mai ales in Banat... Se zice ca acest obicei se practica in amintirea unui episod din viata Mantuitorului. Evreii,vrand sa-l prinda pe Iisus, i-au insemnat casa, in timpul noptii, cu o ramurica verde. Dar a doua zi, cand au venit soldatii sa-L ia, toate casele aveau pe poarta o ramurica verde...Pupici!

    Catalin: Acum am observat ca-i salcie...:)Si cine este specialistul? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Singuratatea, de cele mai multe ori , ne face sa fim melancolici...uneori ne poate duce chiar in izbita...-desi mai tarziu regretam -...sau ,revrsul, ne face sa fim poate chiar profunzi in gandire, mai puternici, de ce nu?.Cred ca acesta este motivul pentru care se spune ca "SINGURATATEA "este "haina grea"

    RăspundețiȘtergere
  5. Fanny Ce frumos spui despre singuratate! :)

    RăspundețiȘtergere