joi, 26 august 2010

Lewis Hine

Lewis Wickes Hine (1874 - 1940), profesor de stiintele naturii si geografie la Ethical Culture School din New York, devine in 1909 inspector si fotograf la National Child Labour Comittee, pana in 1916. Foloseste diferite metode pentru a avea acces in fabricile in care lucrau copii, pretinde ca este agent de asigurari, vanzator de Biblii sau de carti postale, fotograf industrial. Timp de 10 ani, Hine se documenteaza asupra modului in care copiii munceau de la o varsta foarte frageda. Datorita fotografiilor lui, NCLC reuseste sa puna capat acestor practici. Din pacate, in perioada vietii nu a fost rasplatit asa cum se cuvenea, nimeni nu i-a acordat atentia necesara. Ultimii ani din viata lui Hine, se scurg in saracie... A murit pe 3 noiembrie 1940, dupa o operatie, la spitalul Dobbs Ferry din New York. Abia in 2003, LIFE, include fotografiile lui Hine in topul celor "100 fotografii care au schimbat lumea".

1911 - Mississippi. "Fata lucra toata ziua la fabrica de conserve" (L. Hine)

Iulie 1909 - Baltimore. "Unul dintre baietii care lucrau la J.S.Farrand Packing Co." (L. Hine)

Octombrie 1913 - Dallas, Texas. "Odell McDuffy si Sam Stillman aveau 6 ani" (L. Hine)

Noiembrie 1912 - Pawtucket, Rhode Island. "Copii mergand prin gunoaiele de pe strada Whitman" (L. Hine)

Iunie 1911 - Alexandria, Virginia. "Fabrica de sticla din Alexandria. Baiatul lucra cate o saptamana in schimbul de zi, iar cealalta in schimbul de noapte". (L. Hine)

mai 1910 - St. Louis, Missouri. "Little Fattie.6 ani si lucra de aproape un an." (L. Hine)

August 1911 - Eastport, Maine. "Aproape ca mi-am taiat degetul, in timp ce taiam sardine, ziele trecute. Byron Hamilton, in varsta de 7 ani, castiga 25 centi pe zi la fabrica de conserve Seacoast sardine." (L. Hine)

Mai 1910. Donald "Happy" Mallick, 9 ani. Vindea ziare de 5 ani. Tatal sau castiga 20$ pe saptamana." (L. Hine)
















P.S Intrati si pe noul meu blog... 'Old Times' ! S-ar putea sa va placa...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu