joi, 17 martie 2011

Oglinzile vechi...



Imi plac mult oglinzile vechi... Au "acel ceva" care ma atrage...Cred ca sunt finele posesoare ale unor amintiri si chipuri de neuitat... Ascund atatea ganduri secrete ale unor oameni care s-au privit intrebatori in ea... Daca iubesc, daca urasc sau daca batranetea le-a facut avansuri... Probabil, ca asta s-au intrebat de-a lungul timpului...

Magica lume ascunsă in luciul adanc al oglinzilor i-a fascinat dintotdeauna pe oameni...

-Atârnarea pe peretele unei camere a unei oglinzi vechi este o acţiune oarecum riscantă. O oglindă veche, cu un trecut întunecat, generează adesea coşmaruri, evocări spontane de amintiri stranii, angoase inexplicabile.

-Oglinzile “înregistrează“ stările sufleteşti, trăirile unui om, păstrează informaţii dar nu-şi “reamintesc” imaginile, ci semnificaţia lor. Aceste semnificaţii pot afecta psihicul noului proprietar. “Oglinda poate reda informaţiile stocate anterior. Această re-emitere a informaţiilor poate afecta sănătatea oamenilor aflaţi în proximitate, în special a celor cu o sensibilitate sporită.”

Stiati ca oglinda octogonala este simbolul perfectiunii si a armoniei? Ea este un intermediar intre oglinda rotuda- cereasca, si cea patrata- pamanteasca.



Am aflat de pe net lucruri ciudate despre oglinzi ...

"Oamenii de stiinta francezi si-au pus si ei aceleasi intrebari de-a lungul secolelor. Un document al Academiei de Stiinte din Paris, datat din 1737, spune: Cind o femeie batrina se apropie de o oglinda si petrece mai mult timp in fata ei, oglinda va absorbi o mare parte din vaporii nocivi ai respiratiei ei. Analizele chimice au dovedit ca vaporii rezultati din respiratie pot fi extrem de toxici. Substantele otravitoare pe care respiratia unei persoane bolnave le elimina se pot aseza pe suprafata oglinzii de pe care apoi, prin evaporare, pot influenta negativ sanatatea altor oameni care inhaleaza otravurile. "

" Substantele otravitoare de pe o oglinda pot fi spalate foarte usor cu apa. Totusi o oglinda poate pastra unele informatii; nu trebuie sa fii nebun pentru a presupune ca oglinzile au o memorie. Oglinda unei case este martora tuturor evenimentelor care s-au petrecut acolo. Ea reflecta deopotriva dramele si tragediile, momentele amuzante si cele stupide, frumusetea si uratenia. "

" Daca toate obiectele au proprietatea de a memora, o oglinda de ce ar face exceptie, cu atit mai mult cu cit se stie ca oglinzile au in compozitie argint, iar acest metal are o capacitate mare de stocare a informatiei? "

Un sfat Feng Shui spune sa nu dormi niciodata cu fatza la o oglinda daca vrei sa te odihnesti cum trebuie...Fiindca risipeste si raspandeste energiile in fel si chip...

P.S: Se spun multe despre oglinzi dar eu nu cred ca-i totul adevarat... Multi resimt sentimentul de teama nejustifcata in fatza unei oglinzi... In schimb, pe mine m-au atras de mica... Oglinzile sunt cele mai bune si sincere prietene fiindca-ti arata exact realitatea si iti ascund cel mai bine secretele...:p

5 comentarii:

  1. Toate lucrurile au memorie, orice si in orice stare absoarbe sau cedeaza energie.La noi la ortodoxi boala este o binecuvantare , daca o duci constient ca ea e jertfa pentru toate greselile tale si ale neamului tau ...cum sa mai fie atunci , de factura rea, vaporii iesiti dintr-o babuta ?
    In plus sfintirea caselor periodic inlatura , curatesc orice casa, om, loc de duhuri necurate...adica de toxine:).

    Cand te-ai nascut , lumea era deja ocupata de altii, raul era amestecat cu binele, dar asta nu te face pe tine mai rea daca alegi sa pastrezi memoria celor bune. Frumoaso! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim: poate...

    Catalin: ca o lupa...

    Iulia Senacico: ce premiu? :)

    Danca Daniela: Cand eu eram micuta ..nu stiam de aparitia unei persoane minunate pe pamant. Si acea persoana esti ...tu! pupici!

    RăspundețiȘtergere