miercuri, 2 iunie 2010

Istoria dresurilor















Sunt o devoratoare de dresuri si eram curioasa sa aflu un pic din istoria lor.
Iata!

"În 1939 – Julian Hill – un om de ştiinţă aflat în căutarea unui înlocuitor al mătasei, a descoperit un fir puternic, curat şi foarte asemănător cu mătasea. Astfel a fost creată prima fibră sintetică, cunoscută sub denumirea de „nylon”.

Nylonul a fost o revelaţie şi primii ciorapi de nylon au apărut în magazinele din New York, pe 15 mai 1940. Doar în prima zi au fost vândute peste 72000 de perechi, iar piaţa japoneză de mătase s-a prăbuşit aproape peste noapte. În primul an s-au vândut 64 milioane de perechi de ciorapi, iar producătorii nu puteau ţine pasul cu cererea.

Al doilea război mondial a întrerupt producţia pentru câtva timp din cauza lipsei materialelor, astfel încât era foarte greu să mai găseşti o pereche de ciorapi de nylon. Nylonul era folosit la producerea de paraşute și corturi militare.

După război, se reia fabricarea, iar ciorapii însoţiţi de jartiere (devenite faimoase în 1932 datorită lui Marlene Dietrich) fac din nou furori. Începând de atunci, femeile au început să-şi arate picioarele, trecând de la opacitatea bătrânească la transparenţa sexy a noilor articole vestimentare.

În anii 50, progresele tehnologice au permis fabricarea ciorapilor mult mai fini, în mai multe culori – şi ce e cel mai important – au redus costurile lor.

În anii 60, ciorapii trei sferturi au intrat într-o epocă neagră, odată cu apariţia colanţilorşi a ciorapilor cu chilot. Astfel, purtarea lor era mai practică, deoarece nu trebuiau folosite şi portjartierele, uneori deranjante şi inconfortabile. Acest tip de ciorapi au prins un avânt puternic la sfârşitul anilor 60, începutul anilor 70, când fusta mini a apărut pe scenă. Noi fibre, precum elastanul (denumit si Lycra sau spandex), microfibra si mătasea, au sporit calitatea si diversitatea ciorapilor."
blog.sosetaria.ro

8 comentarii:

  1. ...şi cei mai ieftini made in România se găsesc pe Calea Şerban Vodă...

    RăspundețiȘtergere
  2. ok sa-i multumim lui Julian numai el putea face portjardiere asa de senzuale,cand le privesti pe persoana iubita uiti de toate..hehe `amuzante sunt jocurile pe care copii le joaca`...hai ca am intrat la idei,gtg (P.S floarea de jos stanga era menita acolo?:)))

    RăspundețiȘtergere
  3. o sa trec pe acolo...cunosti firma? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Atat barbatii cat si femeile trebuie sa-i multumeasca mental lui Julian Hill. Despre ce jocuri vorbesti si la ce idei ai intrat? trandafirul-lumanare a fost pus ca element decorativ...:)

    RăspundețiȘtergere
  5. motto-ul `amuzante sunt jocurile pe care copii le joaca` a fost lansat de unul dintre ce-i mai mari spioni ai Americii,el vindea informatii KGB-ului si se spune ca a provocat moartea prin deconspirare a 130 de agenti USA te-am bagat in ceata asa-i :)))?

    RăspundețiȘtergere
  6. Si cum se numea acest mare spion?

    RăspundețiȘtergere
  7. ``trandafirul-lumanare a fost pus ca element decorativ...:) `` dar chibritul ?:)))ai aprins pasiunea trandafirului lumanare cu el :))?mama ce simt de observatie am :)))(nu mai stiu cum se numea spionul stiu doar motto-ul:)

    RăspundețiȘtergere
  8. se poate spune si asa...dar ai vazut vre-un trandafir pasional? :)))

    RăspundețiȘtergere