vineri, 25 iunie 2010

La Pestera

Intalnirea cu taramul de vis...


Sa tot stai aici...


Capitele de fan par miscatoare


Lasatul serii peste satul Pestera


Din acest loc nu-ti mai vine sa pleci...









Invecinat cu Moeciu de Jos,Pestera este un loc plin de liniste, cu un peisaj unic (panorama catre Muntii Bucegi si Piatra Craiului) si cu mult aer curat asigurat de cei 1000 de metri altitudine. Satul Pestera face parte din Parcul National Piatra Craiului. In acest sat exista Pestera Liliecilor pe care nu am dorit sa o vizitez deoarece mi-e frica de lilieci...:)

5 comentarii:

  1. Balaurita: Daca-ti place linistea, este locul ideal!

    RăspundețiȘtergere
  2. Satul braŞovean Peştera – o destinaţie decupatĂ din basmele cu prinţese



    Dacă vreţi să vedeţi cu adevărat ceva spectaculos, vizitaţi satul brănean Peştera.



    Satul Peştera se afla la doar 7km de Castelul Bran, în inima Rezervaţiei Piatra Craiului. Satul Peştera este străjuit pe de o parte de masivul muntos Piatra Craiului, iar pe de altă parte de masivul muntos Bucegi.

    Cine iubeşte cu adevărat muntele şi vrea a se pentru a simţii cu adevărat la munte are cu siguranţă în agenda sa destinaţia Peştera. Porniţi către munte, către un peisaj ireal de frumos, parcă desprins din Rai, parcă creeat special pentru a-I face pe Alpi invidioşi, astfel se poate define satul braşovean Pestera, unde vă veţi simţi realmente la munte şi vă va da ca temă de meditaţie aplicarea unei metode comparative juste între Peştera şi oricare alt loc din Elveţia.

    Peştera liliecilor din Peştera

    Satul Pestera este o mică Austrie sau Elveţie. Când ajungi în Peştera nu ai niciun motiv justificat să ocoleşti ca prim obiectiv însăşi pestera liliecilor, unde chiar traieste o mica colonie de lilieci. Intrarea in pestera nu este senzationala dar este insa plina de inscrisuri (probabil a celor care au trait acolo). Peştera este relative mică iar temperatura nu este mult diferită de cea din afară. Numele peşterii provine din existenţa în peşteră a unei numeroase colonii de lilieci. Zona precum şi întreg drumul este de o frumuseţe rar întilnită, existând riscul ca peste câţva ani zona să fie foarte căutată pentru linistea şi frumuseţea ei transformându-se într-un fel de bulevardul Valea Prahovei.



    Legenda frumoasei prinţese Ludmila din satul Peştera



    Putini stiu insa legenda de care se leaga aceasta asezare. Pe la 1700 insusi Tarul Petru al Rusiei a venit la Pestera sa cumpere niste pamanturi insotit de catre frumoasa printesa Ludmila Berejnova, cu care Tarul avea o relatie amoroasa discreta. A poposit si la Castelul Bran unde ar fi negociat cu un conte transilvanean cumpararea mai multor pamanturi din Pestera.

    Contele si Tarul aveau relatii de prietenie foarte stranse si datorita telului lor comun in lupta cu turcii. Insa in ciuda prietenei lor acestia nu s-au inteles asupra pretului pamanturilor. Orbit de frumusetea meleagurilor cat si de dorinta Printesei Ludmila de a avea un mic castel la Pestera, Tarul a facut cale intoarsa in Imperiul Rus cu intentia de a mai lua niste galbeni si a se inapoia cu acestia pentru a cumpara pamanturile si a incepe constructia viitorului sau castel. Pe printesa Ludmila insa a lasat-o in grija Contelui pentru a nu atrage suspiciuni legate de relatia lor tainica la portile Imperiului rus. Ramasa doar cu Contele, intre acesta si Ludmila s-a legat o relatie amoroasa. Constientizând ca este o relaţie imposibilă, în lungile lor plimbari ecvestre,

    Contelui i-a incoltit ideea sa o omoare pe Printesa Ludmila. Astfel Ludmila a sfârşit tragic rămânând însă pe vecie doar a Contelui, iar odată cu sfârşitul ei a început această legend de peste 300 de ani care bântuie déjà mult prea bâtuitele tărâmuri brănene.Acest lucru s-a intamplat chiar la poalele Pietrei Craiului, in satul Pestera.

    RăspundețiȘtergere