sâmbătă, 17 iulie 2010

Barbatii...enigme pentru femei



Suntem total diferiti...atat fizic cat si psihic. De lucrul acesta, aveam sa-mi dau seama citind cartea 'De ce barbatii se uita la televizor iar femeile in oglinda?' Cartea asta a cazut ca un jet de apa rece peste capul meu si m-a trezit definitiv . M-a invatat cam tot ce trebuie sa stiu ca sa nu cer imposibilul celuilalt sex. Este revelatoare in sensul asta. Barbara si Allan Pease sunt autorii acestei carti. Ei au avut ca tel, sa descopere motivele pentru care gandim diferit si ce este de facut... Pornind de la prezentarea ultimelor descoperiri in domeniile cercetarii asupra creierului, biologiei evolutioniste, geneticii, psihologiei si schimbarilor sociale, ei au descoperit mici sau mari adevaruri. Redau ce m-a interesat:

-Barbatii nu intuiesc (de aceea trebuie sa le vorbim despre starile noastre) Din cauza asta sunt prinsi mult mai repede cu minciuna decat femeile.

-Barbatii aud mai bine decat femeile ce se petrece in departare. Spre deosebire de femei, barbatii aud fin sunetele cele mai indepartate. Femeia aude fin zgomotele din apropiere.

-Barbatii sunt mai buni decat femeile la parcarea laterala

-Barbatul nu vede ca femeia...( ea priveste in detaliu, stanga-dreapta,jos dar pe o portiune limitata din cauza instinctului de a sta in cuib si a-l proteja, ingrijii) Barbatul priveste inainte, deloc in detaliu si pe rate inalte, bate foarte departe cu ochiul si cu urechea.

-Spre deosebire de femei, barbatii au simtul orientarii foarte dezvoltat cand este vorba de afara. Nu le place sa ceara indicatii de orientare...In casa,nu pune un barbat sa-ti caute ceva in sertar sau chiar si-n frigider...fiindca cu greu va gasi sau deloc...Cu toate ca timpurile s-au schimbat, ambele sexe si-au insusit instinctele din trecut...Femeia are gena cuibului iar barbatul pe cea a vanatorului.

-Barbatul vede noaptea sa conduca mai bine decat o femeie.

-Femeile comunica mai mult decat barbatii.

-Barbatii care nu beau alcool prefera femeile cu sani mai mici :)

-Femeile cu sanii mari prefera barbatii cu nasul mic :)

-Barbatii cu nasul mare sunt lesinati dupa femeile cu sani mici :)

-Barbatii extrovertiti prefera femeile cu sani mari :)

-Pentru femeie, iubirea si sexul se impletesc

-Barbatul fericit in relatie, calca stramb deseori


Ce le tulbura pe femei:

-o idila
-o implicare totala
-comunicarea
-intimitatea
=mangaierile fara conotatie sexuala

Ce-i tulbura pe barbati:

-pornografia
-femei goale
-diversitatea actului sexual
-lenjeria intima
-disponibilitatea ei

Sa credem? De la caz la caz...In ziua de azi, atat femeile cat si barbatii s-au dat peste cap destul de rau... In carte gasiti multe sfaturi si explicatii. Propun sa ne amuzam! La sfarsitul cartii gasesti un mic test pentru a descoperi cat de masculin sau feminin este creierul tau. :)

2 comentarii: