joi, 20 mai 2010

Daca oamenii ar intelege necuvantatoarele...




Daca oamenii ar intelege pasarile,animalele,insectele...atunci, ei nu ar cunoaste niciodata depresia. Si nu trebuie sa cunosti limba lor ca sa le intelegi ci pur si simplu trebuie sa le accepti asa cum sunt. Trebuie sa le iubesti! Unii se bat cu pumnul in piept ca iubesc animalele dar de cum animalutul lui a varsat ceasca cu cafea pe pantalonii iubitei ( sa zicem... ) incep, sa tipe la bietul animal... Si poate tocmai 'iubita' pusese ceasca 'cam aiurea' pe masa astfel incat si o 'musca' daca ar fi trecut in zbor pe-acolo ...ar fi trantit-o. :) Bietul animal certat sau batut nu mai 'stie' ce sa creada. Am vazut multi stapani de animale care n-au habar cum sa ingrijeasca un animal...:( Din pacate, prostia omului nu e trecatoare si bietele animale sunt condamnate sa patimeasca...Am urmarit un documentar despre un om care locuia in padure cu ursii. Mai exact, avea o casuta construita chiar langa cuiburile de ursi. Desi, nu locuia cu nici un om... nu se simtea niciodata singur. Ursii veneau in fiecare zi le el 'in vizita' si acesta-i hranea si se juca cu ei. Am ramas fascinata de comportamentul ursilor in compania acelui om care le oferea toata dragostea, deschiderea, sinceritatea...Fiindca animalul simte daca ai sentimente false fata de el, simte cand ti-e teama sau cand te prefaci. Acel om se tavalea cu ursii prin iarba si acestia l-au adoptat...Noi cand vedem un urs tremuram de spaima...Daca priviti imaginea cu porumbelul ( pe care am postat-o mai sus ) observati reactia enervanta a femeii care pare deranjata ca acel porumbel 'o cauta'. Pasarea vroia sa se aseze pe umar si sa-i ofere atentia sa dar femeia se comporta de parca un monstru s-ar fi dat la ea... In cea de-a doua fotografie postata de mine... acel nevinovat pisic care este inhatzat de blana ( de catre stapana ) nu cauta decat sa fie mai aproape de ea.(... chestie care a deranjat-o ) Sa stiti ca pisicii sunt dependenti de oameni si sufera de singuratate la fel ca oricare alte animale. Pisicul e genul de animal care se baga in 'sufletul stapanului' pentru a obtine atentia cuvenita. D-ra din imagine trebuia mai bine sa nu-l fi cumparat decat sa-l chinuie... La fel a procedat si d-ra cu palarie rosie (din ultima poza postata de mine) care si-a luat pisic probabil sa sa-l chinuie la pozat. In conditiile in care pisica aude si vede de sase ori mai bine decat omul, era logic ca acel pisic avea sa se sperie de zgomotul sau de flash-ul blitz-ului...( partea buna e ca a iesit poza comica :) Cam asa... se comporta majoritatea lumii in fatza necuvantatoarelor ( adica exact pe dos ..de cum ar trebui ) Unii oameni au reactii total deplasate, penibile in fatza animalelor...si nu fac decat sa le deruteze. Doar copiii sunt total deschisi spre necuvantatoare si comunica cel mai bine cu ele. De ce? Fiindca-si folosesc spre comunicare sufletul bun ofera dragoste) si nu ratiunea care la unii 'oameni mari naste monstrii'...Daca nu cumva chiar ei sunt acestia!

4 comentarii:

  1. Înclin să cred că eşti o posesoare de pisic...

    RăspundețiȘtergere
  2. hehe ochiul ager al lui Catalin cred ca a observat ceva...ai pisici ?catelusi ?eu am 5 pisici lol,am alergie la ele si tot le tin...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai ghicit! Dar nu in totalitate... :)Sunt posesoarea unei pisici persane care se numeste Missy si este alba ca un bulgare de nea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sper sa-ti maresti numarul pisicilor! :) Nu inteleg de ce folosesti mai mereu cuvantul 'lol' :( Cat despre alergie...ma bucur ca a invins iubirea pentru pisicute! :)

    RăspundețiȘtergere