joi, 20 mai 2010

Nevoi emotionale...


Un psiholog spunea ca femeile au nevoi emotionale in timp ce barbatii nu au asa ceva... si ca atare nu pot sa le satisfaca femeilor toate 'toanele' afective. Cum adica barbatul nu are nevoi emotionale? Crezusem dintotdeauna contrariul. Dar psihologul acesta explica ca totul porneste din copilarie... Fetitele sunt mult mai alintate de cei din jur si sunt tratate ca niste mici printese in vreme ce baiatului chiar daca i se dau pupicuri este batut barbateste pe umeri,pe burtica sau i se ravaseste perisorul. Este invatat sa nu planga (deoarece nu este un gest barbatesc...) etc Fetitei i se ofera in dar papusi, rochite in culori diafane, fundite iar baietelul primeste soldatei , masini, avioane si chiar arme de jucarie... Latura emotionala se dezvolta la fete in timp ce la baieti scade... Asta spune psihologul. Asadar, barbatii ajung in final sa nu mai aiba nevoi emotionale... Cu asta nu sunt de acord! Nu vreau ca cele doua tabere sa arate asa: niste papusi in mana unor roboti. Intotdeauna mi-a placut echilibrul si am 'pledat' pentru el. Un barbat echilibrat nu este un robot si este ideal cand se lasa condus jumatate de 'inima' si jumatate de creier. Cand acest echilibru este realizat dispare si ceata femeii in fata unor gesturi mai 'dure' ale barbatului. Fiindca femeia creeaza un nou om este normal sa aiba latura afectiva mult mai dezvoltata decat a barbatului si de-asta se spune pe buna dreptate, ca acest gol il umple copilul. 'Barbatul este un copil mai mare'...zicea tata dar nu stiu daca sa-i dau 'crezare'...Nu prea ma dau in vant dupa 'copii mari' ci dupa barbatul inteligent,sincer,spiritual si generos.

4 comentarii:

  1. Tu crezi ce spune orice psiholog? Ala e un cretin, pentru ca generalizeaza, ceea ce il declaseaza ab initio.

    RăspundețiȘtergere
  2. perfect adevarat dar...in majoritatea cazurilor societatea face diferente intre cele doua tabere...ar mai fi si genul fiecaruia...(ms de tip deci:)))inteligent,sincer,spiritual: poti detalia?si generos )

    RăspundețiȘtergere
  3. Richard: Nu cred ce spune psihologul...Nu-mi place nici generalizarea...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mircea: Msi ca 'ai pus poza'! Cu placere dar observ 'cata modestie '!!! :))))))) Sa detaliez? Da, nu-mi plac zgarcitii, avarii!

    RăspundețiȘtergere