marți, 20 aprilie 2010

Casanova




Urasc barbatii gen Casanova! Nu-i inteleg de ce fac din arta seducerii unei femei un sport periculos.De ce trateaza femeile parca intinzandu-le o cursa de soareci, spre a le prinde cat mai repede si a le ucide sufleteste... Este un gest ,un joc diabolic si tipul Casanova imi pare tipul mediocru. Tratand femeia "la bucata" practic se trateaza pe el"la bucata" . Isi ofera doar mici bucati de placere a orgoliului bolnav cand ar putea sa-si daruiasca mult mai multa placere descoperind zilnic femeia de langa el. SE SPUNE CA NU-TI AJUNGE O VIATA SA CUNOSTI O FEMEIE...si mai cred ca nu-ti ajunge o viata sa o seduci ( pe cea de langa tine) O femeie ,rafinata,inteligenta nu se lasa cucerita nici din prima ,nici din a doua,nici din a treia. Trebuie sa ai la indemana o viata ca sa descoperi daca ai reusit sau nu, sa o faci sa te iubeasca. Casanova nu se incurca cu femei inteligente ci cu "puicute", el simte pericolul de a fi respins, "jucat" de o femeie rafinata. Daca-i place provocarea o accepta dar in cazul asta ,cade el victima...:) Victima acelei femei rafinate...care este posibil ca nici macar sa nu puna sentimente in jocul cu el si sa-l arunce 'cat colo' pe indragostitul disperat ce odata se numea Casanova...

4 comentarii:

  1. Anamaria, exista "pericolul" sa iei, uneori, aparenta drept adevar;lasi, un pic, impresia ca ceea ce ai scris este afectat si de o doza suficienta de subiectivism: o extrapolare partiala a unor experiente proprii.
    Barbatii, in genere, sunt cel putin la fel de complecsi, precum femeile;as spune, chiar mai "sofisticati";nu contest, exista genul de barbat invocat de tine, dar niciodata in stare "pura"."Mediocritatea" unui barbat nu este, neaparat, direct proportionala cu "pofta" de femei.Nevoia de afectiune a unui barbat poate purta "masca" de frivolitate sau de superficialitate in relatiile cu femeile, din multe motive.Este usor sa punem etichete si, din pacate, noi, oamenii, o facem prea des si prea facil.Te mai contrazic o data: o femeie rafinata, cu personalitate, se poate lasa "cucerita din prima" pentru ca, de regula, are insticte bune si intuitii tipice voua, care functioneaza din plin.Si, de ce s-ar "juca" si s-ar incurca o femeie rainata cu un tip gen "casanova"?!?Dintr-un orgoliu "sanatos", de data asta?

    Semnat: "vecinul" ["prietenul virtual"] de pe site-ul cu "fata de carte".

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga"vecine"( care site?)admit faptul ca uneori iau aparenta drept adevar( care om nu face asta?)Dar nu cred ca ma insel atunci cand dau de un Casanova...DIN FERICIRE pana acum in viata personala nu am dat de acest tip de barbat.( stiu...nu trebuie sa etichetez...dar ...) Sau din nefericire? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Anamaria, sunt cel care a postat, pe site-ul respectiv (la tine in profil), "zicerea" lui Cioran despre cum poti intelege femeia: "[...] rasfoind, meditativ,un atlas de zoologie sau botanica [...];ghici ciuperca ce-i?

    De acolo te stiu...

    RăspundețiȘtergere