joi, 1 aprilie 2010

Lumina Invierii


Nu luati Lumina ca sa o duceti in discoteci, pub-uri sau in case neaerisite de duhul rautatii...fiindca e inutil! Cei care fac asta defapt mai iau o lumanare in plus cu intuneric... Lumina se ia cu sufletul schimbat... Asta este Lumina! Sa simti ca-ti iubesti aproapele! Opusul iubirii este mandria sau orgoliul (cum vreti sa-i spuneti acestui pacat pagubos pentru suflet) In dragostea fata de aproapele ,mandria nu -si are locul! Asa ca... daca ti-ai dat intalnire la 'Inviere' ca sa mai barfesti un pic cu prietenii sau 'sa agatzi", mai bine te-ai culca precum o face betivul. Fiindca si tu ai mintea ratacita ca si betivul ( diferenta e ca el maine se trezeste,tu s-ar putea sa nu...) E penibil pentru cel care pleaca repede de la Slujba de Inviere...dar este si mai penibil pentru cel care ramane pana la sfarsitul slujbei de Inviere si nu a inteles mai nimic din asta... Daca nu-ti simti sufletul in palme, daca nu simti emotia inoirii sufletului tau intru Dragoste, daca nu-l simti precum o camasa alba spalata de pacate (aici ajuta Taina Spovedaniei si gasirea unui duhovnic bun) si stralucind intru Lumina Credintei, a bucuriei invierii lui datorita Lui... nu ai sa intelegi nici vorbele preotului ,nici canturile corului. Unii se uita in curtea Bisericii cu sfidare la cei care canta odata cu preotul 'Hristos a INVIAT ' si care au ochii umeziti din cauza emotiei BUCURIEI si TRAIRII la modul cel mai autentic al credintei. Nu trebuie sa-i judecam ci sa ne rugam pentru ei. Iubirea este arma crestinului ortodox. Strangerea crestinilor ortodocsi la un loc in numele Domnului, in Casa Domnului este un prilej in plus de bucurie si celebrare a invierii sufletelor noastre prin Domnul Iisus spre Nemurire. Este momentul cand constientizam mai mult ca oricand CA EXISTA VIATA DUPA MOARTE !Cantam 'Hristos a inviat!' si profunzimea acestor versuri ne umple sufletul de emotie si bucurie. Prin FIUL SAU ,DOMNUL NE-A DARUIT NEMURIREA!
"Hristos a inviat din morti
Cu moartea pe moarte calcand
Si celor din morminte
Viata daruindu-le

Hristos a inviat din morti
Cu moartea pe moarte calcand
Si celor din morminte
Viata daruindu-le

Hristos a inviat din morti
Cu moartea pe moarte calcand
Si celor din morminte
Viata daruindu-le

Si celor din morminte
Viata daruindu-le"
In sufletul nostru trebuie, sa-l primim pe Domnul Iisus fiindca nu degeaba ne unim cu El la Sfanta Impartasanie! El este Lumina! El este intelepciunea! Daca nu simtim nimic din toate acestea suntem niste morti vii (fiindca daca sufletul e mort , omoara pana la urma si corpul) Plata pacatelor este moartea si se incepe cu moartea sufleteasca, momentul cand deznadejdea pune stapanire pe sufletul chircit. De aici si pana la moartea trupeasca nu mai este decat un pas. Pas pe care Domnul il hotaraste (sunt atatia morti tineri in cimitire...) Toate aceste lucruri le-am trait pe proria piele, propriul suflet si va spun ca nimic nu este mai groaznic pentru suflet decat neprimirea Luminii. Cand crestinul ortodox primeste Lumina nu se mai mandreste ( mandria este pacatul pe care Domnul il URASTE CEL MAI MULT) ci sta smerit de veghe la usa constiintei ( si se intreaba zilnic daca nu cumva a gresit cu ceva inaintea Domnului ) Spui "HRISTOS A INVIAT" cu sufletul sau ca sa mai ciocnesti un ou in plus? Mai bine ti-ai da in cap cu el si te-ai ruga: Doamne trezeste-ma din adormirea sufletului pana nu este prea tarziu!

2 comentarii:

  1. Văd, în fotografie, o persoană căsătorită, cred că este bărbat...
    Cum este?

    RăspundețiȘtergere
  2. Poza nu este facuta de mine...asa ca habar n-am daca persoana din imagine este un el sau o ea.:) Importanta este Lumina! Si nu la propriu...

    RăspundețiȘtergere